Samenwerkende Industriekringen Achterhoek (SIKA)

Pas Reform ontvangt Predicaat Koninklijk

De commissaris van de Koning, de heer John Berends, overhandigt het Predicaat ‘Koninklijk’ aan Harm Langen, CEO van Pas Reform Hatchery Technologies.

Pas Reform bestaat in 2019 honderd jaar! Ter ere van dit jubileum ontving zij op vrijdag 8 november jl. uit handen van de commissaris van de Koning, de heer John Berends, het Predicaat ‘Koninklijk’. De titel werd toegekend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Een Koninklijk Predicaat wordt gegeven aan bedrijven die langer dan 100 jaar bestaan en van grote invloed zijn op de branche waarin zij opereren. Om in aanmerking te komen voor het Predicaat moet de onderneming een belangrijke plaats innemen binnen de regio en moet haar bedrijfsvoering onberispelijk zijn.

De overhandiging van het Predicaat vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Pas Reform’s distributie- en trainingscentrum in Doetinchem, in aanwezigheid van meer dan 600 gasten.

“Wij zijn vereerd dat Zijne Majesteit de Koning ons het Predicaat Koninklijk heeft toegekend”, zegt Harm Langen, CEO van Pas Reform. “Het is een bekroning op 100 jaar ondernemerschap en bedoeld voor iedereen die in de afgelopen honderd jaar een bijdrage leverde aan de groei van dit mooie bedrijf.”

Het is allemaal begonnen op 9 januari 1919 in Zeddam, toen Gerrit Pas zijn eerste broedmachine bouwde; een houten kast op poten, met petroleum gestookte verwarming. Gerrit had niet kunnen vermoeden dat het Achterhoeks familiebedrijf een eeuw later zou zijn uitgegroeid tot een toonaangevende wereldspeler op het gebied van broederijtechnologie, voor klanten in meer dan 100 landen.

“Pas Reform heeft een zeer goede uitgangspositie voor verdere groei”, zegt Harm Langen. “We ondersteunen onze klanten met een compleet, duurzaam en geïntegreerd producten- en dienstenpakket, waarbij innovatieve, data gedreven oplossingen de broederij een steeds grotere controle over het broedproces geven.”

Voor meer informatie over ‘100 jaar Pas Reform’ zie www.pasreform.com/100

  

 

Pas Reform mag zich nu Royal Pas Reform noemen. Om deze koninklijke status met trots uit te dragen heeft het bedrijf besloten de koninklijke kroon in haar beeldmerk op te nemen.

Over Pas Reform:

Sinds de oprichting in 1919 is Pas Reform uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat totaaloplossingen biedt voor de broederij-industrie. Pas Reform is actief in de volgende productgroepen:

  • industriële broedmachines, voor de productie van uniforme, robuuste eendagskuikens;
  • broederij automatiseringssystemen, voor het efficiënt verwerken van broedeieren en eendagskuikens;
  • klimaatbeheersingsapparatuur, voor een duurzame en hygiënische lucht- en waterbehandeling;
  • broederij managementsoftware, voor monitoring, analyse en optimalisatie van het broedproces;
  • service en support, voor een efficiënte en betrouwbare werking van geïntegreerde broederijsystemen.

Pas Reform heeft uitgebreide ervaring in het adviseren over en het ontwerpen, in bedrijf stellen en servicen van deze productgroepen.

Het hart van het bedrijf wordt gevormd door Pas Reform Academy, dat in nauwe samenwerking met klanten en universiteiten onderzoek verricht naar de invloed van het broedproces op de embryonale ontwikkeling van het kuiken. Deze specialistische kennis wordt gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten en diensten voor de broederij-industrie en voor het trainen en begeleiden van broedmeesters.

Pas Reform exporteert naar meer dan honderd landen. De verkoop- en serviceactiviteiten verlopen via het hoofdkantoor in Zeddam en een vestiging in de VS. Daarnaast beschikt het bedrijf over eigen verkoopkantoren in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Zuid-Amerika en een uitgebreid netwerk van lokale partners en agenten. De producten worden vanuit logistieke centra in Doetinchem (NL), Jacksonville (VS) en Rio Claro (BR) over de hele wereld gedistribueerd. Bij Pas Reform werken circa 150 medewerkers, die zich vooral focussen op ontwikkeling, verkoop, eindassemblage en service van de broederijsystemen.

www.pasreform.com