Samenwerkende Industriekringen Achterhoek (SIKA)

Samen verduurzamen we de Achterhoek

Wij zijn initiatiefnemer van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD).  Dit is de onafhankelijke organisatie, zonder winstoogmerk, uit de Achterhoek die bedrijven helpt energie te besparen en duurzaam te ondernemen. Door ondernemers, voor ondernemers.

Tel uit uw winst
Meedoen met AOD betekent dat u meer winst overhoudt met minder energie. AOD helpt u hierbij.
Door de Energie- en/of Duurzaam Ondernemenscan te doen krijgt u inzicht in de plekken waar u energie laat weglekken in uw bedrijfspand. In welke slimme en duurzame (vervangings)investeringen u kunt doen. En inzicht in wat de terugverdientijden en rendementen zijn. Veel ondernemers denken bij verduurzaming vooral aan zonnepanelen. Maar er is zoveel meer mogelijk, vaak met weinig moeite.

Hoe werkt het?
Laat de gratis scan doen. Is uw verbruik lager dan 50.000 kWh per jaar, dan komt u in aanmerking voor de MKB Energiecheck Achterhoek. Verbruikt u meer, dan wordt er een uitgebreidere Energiescan en/of een Duurzaam ondernemen scan bij u afgenomen. De onafhankelijke energieadviseur van AOD informeert in bij deze uitgebreide scan welke maatregelen geschikt zijn voor uw bedrijf, maakt samen met u een investeringsplan en laat u zien wat de verduurzaming en de energiebesparing u gaan opleveren. U krijgt daar ook nog eens vijf uur extra support bij voor hulp bij het aanvragen van offertes of subsidies.

Meedoen en informatie
Ruim 500 Achterhoekse ondernemers doen al mee en pakken de winst. De scan is gratis, de kosten worden gedragen door de provincie en de gemeente. Wilt u een scan aanvragen of meer informatie? Informeer dan bij  het bestuur van onze ondernemersvereniging of mail naar

info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl

www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl

 

 

 

10 winstpunten

 

 

De scan geeft inzicht in de besparings- en duurzaamheidsmogelijkheden voor uw bedrijf.  

Wat levert het op om een scan van AOD te laten afnemen en duurzaam te gaan ondernemen? 10 winstpunten: 

 1. Inzicht krijgen in de onnodige uitgaven aan de energierekening. Gewoon ‘good housekeeping’ levert minstens 10% besparing op. Op een energierekening in een gemiddelde winkel van € 6000,- per jaar is dat een snel verdiende € 600,- , zonder investeringen. Bij grotere bedrijven gaat dat natuurlijk om veel meer, soms tot wel
  € 12.000,- besparing per jaar.
 2. De maandelijkse energieuitgave heeft geen rendement. Investeren in eigen energiemaatregelen levert veel meer op. En nadat de investering is terugverdiend gaat het nog eens extra interessant worden.
 3. De consument vraagt om duurzame, schoon en eerlijk geproduceerde producten. Ook in aanbestedingen staan vrijwel altijd duurzaamheidseisen. Alle productieketens worden steeds verder verduurzaamd, als leverancier ontkom je er niet aan om mee te gaan.
 4. Jongeren werken graag bij een bedrijf dat een positieve impact op de wereld heeft. Een manier om jong talent aan de Achterhoek te binden.
 5. Een scan levert u een slim investeringsplan op. Bij natuurlijke vervangingsmomenten heeft u daarmee al een plan klaarliggen voor een duurzame investering.
 6. Duurzame installaties leveren een veel prettiger werkklimaat op door de constante temperatuur.
 7. Ledlicht geeft de juiste hoeveelheid licht, wat zorgt voor blijere medewerkers en minder ziekteverzuim. Bovendien worden er minder fouten gemaakt omdat de lichthoeveelheid veel langer constant blijft.
 8. Om aanspraak te maken op financieringsmogelijkheden is duurzaamheid tegenwoordig een must.
 9. Duurzaam ondernemen zorgt ervoor dat je bedrijf toekomstbestendig wordt. Dat is belangrijk om toekomstbestendig en concurrerend te blijven in onze regio.
 10. Duurzaam ondernemen is een uitstekende marketingtool waarmee je een positief imago creëert voor je medewerkers, je klant en je omgeving.